Eenvoudige begeleiding om je bloeddruk te verlagen

Het unieke begeleidingsprogramma van Plibo is ontwikkeld met de steun van cardiologen en helpt mensen om hun bloeddruk onder controle te houden door eenvoudige levensstijl aanpassingen.

Hoge Bloeddruk?

Een Stille Moordenaar

In belgië leven 2.5 mio mensen met een hoge bloeddruk. Slecht 50% hiervan werd hiervan gediagnosticeerd: Omdat er vaak geen symptomen optreden, wordt een hoge bloeddruk meestal per toeval ontdekt. Maar niet-gediagnosticeerde en ongecontroleerde bloeddruk kan uiteindelijk leiden tot ernstige hart- en vaatziektes zoals een hartinfarct of een beroerte (de twee belangrijkste doodsoorzaken in België) en nierfalen. Samen met andere risicofactoren verhoogt een hoge bloeddruk het risico met een factor 2 of 3! Daarom wordt een te hoge bloeddruk vaak een “stille moordenaar” genoemd.

Je Bloeddruk Blijvend Verlagen

Als er geen symptomen zijn, hoe kan je dan je bloeddruk onder controle houden?

Meten, meten, meten

Controleer regelmatig je bloeddruk. Je hebt een hoge bloeddruk als die boven de 140/90 mmHg is, gemeten overdag in rust.

Pas Je Levensstijl Aan

Een ongezonde levensstijl kan je bloeddruk verhogen. Vermijd roken, zout, alcohol, overgewicht, te weinig beweging, stress, etc.

Medicatie

In sommige gevallen kan je arts medicatie voorschrijven om je bloeddruk te verlagen.

SyndoHealth Gezonheidsevaluatie

Plibo. Eenvoudig. Betrouwbaar.

Het PLIBO-programma helpt je om je bloeddruk onder controle te houden. Via een applicatie op je smartphone en een team van verpleegkundige coaches word je geholpen om je bloeddruk volledig onder controle te krijgen.

Het Plibo Programma

Info & Handige Tips

Kom alles te weten over hypertensie en word zelf expert! De gratis applicatie van Plibo heeft alle wetenschappelijke achtergrond en informatie over hypertensie handig samengebracht op één plek. Daarnaast kun je er ook een hoop tips en heerlijke recepten voor gezonder leven terugvinden.

Opvolging Bloeddruk

Via de Plibo app kun je je bloeddrukmetingen, gewicht en lichaamsbeweging makkelijk registreren. Onze coaches gebruiken deze info ook om jou op elk moment het best mogelijk persoonlijk advies te geven. Indien gewenst kan je deze gegevens ook delen met je arts. Indien je arts medicatie heeft voorgeschreven krijg je ook handige herinneringen om deze te nemen.

Persoonlijke Coach

Soms verlangt je dokter dat je je levensstijl aanpast. Maar hoe begin je daar nu aan? Je persoonlijke Plibo coach is een verpleegkundige die samen met jou stap voor stap je levensstijl helpt te veranderen. Je kan er terecht met al je vragen.

Heart Mock-up on a scholar text book

De risico’s van te hoge bloeddruk

Een te hoge bloeddruk heeft een nefast effect op je hele cardiovasculair stelsel en kan op termijn tot serieuze problemen zoals hartfalen leiden.

Ten eerste kan een langdurige hoge druk je bloedvaten, organen, en ogen beschadigen.

Ten tweede kunnen er zich ophopingen beginnen vormen (cholesterol, bloedklonters) die de kans op een hartinfarct vergroten.

Tenslotte moet je hart harder werken, waardoor de kans op hartfalen eveneens stijgt.

Samen met andere risicofactoren verhoogt een hoge bloeddruk het risico op een hartaanval of een beroerte met een factor 2 of 3!

Ook de kans op nierfalen verhoogt aanzienlijk.

Belangrijker hoe ouder je wordt

Meestal associëren we hoge bloeddruk met oudere mensen. Dit is op zich correct want je loopt meer risico op te hoge bloeddruk hoe ouder je wordt.

Maar wist je dat je al een verhoogd risico op hypertensie hebt vanaf je 40 jaar? Daarom raden cardiologen aan om vanaf middelbare leeftijd regelmatig je bloeddruk te controleren.

Stetoscoop op een wit doek

Gentse Steenweg 1434
1082 Sint-Agatha-Berchem

Ondernemingsnummer:
BE0698.831.451

info@plibo.be