Voorkomen is beter dan Genezen

Preventie is de belangrijkste peiler binnen de behandeling van hart- en vaataandoeningen. Voorkomen vermijdt onomkeerbare schade aan de organen. Levensstijl is immers veruit de belangrijkste factor die de gezondheid beïnvloedt.

Waarom
Plibo?

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaken in België.

In België zijn er bijna 2.500.000 mensen met hoge bloedruk.

Hoge bloeddruk kan de kans op een hartaanval of beroerte met een factor 2 of 3 verhogen.

Extra hulp voor een gezondere levenstijl

Bijna 1 op 4 Belgen heeft een te hoge bloeddruk, en 1 op 2 heeft een overmatig gewicht. Een langdurige hoge bloeddruk en ongezonde levensstijl kunnen op termijn leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes, of andere chronische ziekten. Dankzij het Plibo programma kunnen mensen met een risicoprofiel echter vroegtijdig ingrijpen en zo een langer en gezonder leven waarborgen.

Aanbevolen Door Cardiologen

Meet en volg je waarden

Krijg gedetailleerde rapporten

Begeleiding door verpleegkundigen

Dagelijkse tips en informatie

Je dokter kan meekijken

Hoe Werkt het?

Download de App

Download de gratis Plibo app en ontdek een waaier aan handige tips, verhalen en andere informatie die helpen bij de preventie van hart- en vaatziekten.

Meet je waarden

Verbind de app met je weegschaal, hartslagmeter, en andere toestellen, en volg nauwkeurig de evolutie van je waarden. Dit laat je coach ook toe om bij te sturen waar nodig.

Praat Met Je Coach

Voor mensen met een verhoogd risico op hoge bloeddruk of andere hartaandoeningen biedt Plibo persoonlijke begeleiding door een verpleegkundige aan.

Rose held by older and younger generation

Hart- en vaatziekte erfelijk kunnen zijn

Heeft een van je ouders een hoge bloeddruk (hypertensie) of hart- en vaatziekte? Dan je zelf een verhoogd risico om ook een hartaandoening te krijgen.

Maar het moment waarop een hartaandoening ontstaat kan worden uitgesteld en zelfs worden vermeden door een gezonde levensstijl en verstandige eetgewoonten.

Je vanaf je 40e een hoger risico loopt op het krijgen van een hoge bloeddruk

De kans op hypertensie neemt toe met de leeftijd. Tot 30 jaar heeft slechts 1 tot 2 % van de bevolking een hoge bloeddruk, bij 60-plussers loopt dat cijfer op tot ongeveer 60 %.

Esprit Automation guarantees next day delivery of hypertherm consumables for your plasma cutter
Helan Logo
Partenamut Logo
OLV Ziekenhuis Logo
Federale Overheid Logo
MHealth Belgium Logo
Grandpa Holding his grandson

Ontdek de 
Plibo formules

Begeleiding op maat

Plibo biedt verschillende formules aan. Ons PRO-plan omvat de app, het actieplan, advies, follow-up en wekelijkse telefoonsessies. Daarnaast ontvangt u ook een persoonlijk rapport om beter te begrijpen hoe uw levensstijl uw hartgezondheid beïnvloedt.

Gentse Steenweg 1434
1082 Sint-Agatha-Berchem

Ondernemingsnummer:
BE0698.831.451

info@plibo.be